Tørket traktkantarell

kr 160,00

Traktkantafeller er hule i hatt og stilk, og lette å tørke. De er også enkle å bruke til mat. Soppen legges i lunkent vann i 30 minutter. Da sveller den, og etterpå brukes den som fersk sopp. Ekstra god blir soppen om den får svelle i rød- eller hvitvin.

Rapporter misbruk
Kategori: Stikkord: ,

Beskrivelse

Traktkantafeller er hule i hatt og stilk, og lette å tørke. De er også enkle å bruke til mat. Soppen legges i lunkent vann i 30 minutter. Da sveller den, og etterpå brukes den som fersk sopp. Ekstra god blir soppen om den får svelle i rød- eller hvitvin.

Etter svelling må soppen i steikepanne, med enten olje eller smør, samt salt, pepper og annet krydder. Deretter brukes den som tilbehør til kjøtt eller fisk, i en pastagryte, eller på pizza.

Tørket sopp kan også knuses mellom håndflatene, og brukes som krydder.

Posene inneholder 30 gram tørket sopp, som tilsvarer rundt 375-400 gram fersk sopp.

Tørket sopp har nærmest ubegrenset holdbarhet. Oppbevar posene mørkt og tørt.

Soppgleder

Soppgleder er et enkeltmannsforetak, drevet av Morten Jødal. I august og september holder jeg soppkurs, og plukker mye sopp. De benyttes til sopprodukter – se nettsidene. Soppkursene er populære, og blir nesten alltid fulltegnet.

Jeg har vært soppkontrollør siden 1980, og var leder av Soppgruppa i Asker og Bærum i mange år. Soppgleder startet jeg i 2003.

Vår, sommer og høst guider jeg langs Akerselva. For noen år siden reviderte jeg en bok om dette hovedstadsvassdraget, og siden den gang har jeg holdt mange foredrag, og gått mange turer langs elva. Jeg har egne nettsider: Akerselvavandring.no.

Ved bestillinger over kr. 1000,- fra meg tilbyr jeg gratis frakt.

Flere produkter fra Soppgleder

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Tørket traktkantarell”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Spørsmål og svar

Du er ikke pålogget